Hoe Harris Gin wordt gemaakt UIT HET HART VAN DE OUTER HEBRIDEN

GEMAAKT OP ONS EIGEN EILAND


EEN ECHT BUITEN-HEBRIDEN GIN

We maken elke druppel van onze bekroonde Isle of Harris Gin hier in het kleine dorpje Tarbert.

Onze lokale distilleerders creëren dit eerste aanbod van onze eilanddistilleerderij in een kleine koperen Gin ketel die naast haar grotere whisky-zusters in de heldere Spirit Hall van de distilleerderij zit.

We hebben onze gin still de bijnaam ‘The Dottach’ gegeven ter ere van een al even kleine en pittige lokale vrouw die hier in Harris met veel plezier wordt herinnerd uit vervlogen tijden.

We gebruiken Sugar Kelp zeewier, duurzaam met de hand verzameld uit lokale zeearmen, als onze belangrijkste botanische plant om de unieke maritieme aard van ons eiland tot uitdrukking te brengen.

De spirit wordt verzacht door het frisse, minerale regenwater dat uit de nabijgelegen bronstroom van Abhainn Cnoc a ’Charrain stroomt.

We bottelen Isle of Harris Gin ook met de hand hier in de distilleerderij, voordat we de labels aanbrengen en ze allemaal sluiten met een natuurlijke kurk en een houten stop.

Ten slotte brengen we met de hand een papieren zegel aan met de geografische coördinaten van onze distilleerderij op elke fles, uw garantie voor een echte “Outer Hebridean” gin, gemaakt op het eiland Harris en nergens anders.

ALLEEN HET BESTE HART


GEEN HEADS EN TAILS

We sparen kosten nog moeite om Isle of Harris Gin zo goed mogelijk te maken.

Tijdens het distillatieproces doen we iets heel ongewoons om een ​​gin te creëren die uitzonderlijk zacht en luxueus van smaak is.

Elke distillatie die we doen, kan in drie delen worden verdeeld: de kop, het hart en de staarten. Of, eenvoudiger gezegd, het begin, het midden en het einde.

De “heads zijn het eerste deel van de kristalheldere vloeistof die uit de stille, hoge sterkte maar armer van smaak zal vloeien.

Dan komt het hart, het allerbeste van de distillatieronde en het deel dat we proberen te vangen.

Ten slotte komen de zwakkere “tails” naar voren, ook minder wenselijk qua smaak, naarmate het distillatieproces ten einde loopt.

De meeste gin-makers zullen deze kop en munt ‘recyclen’ en terugbrengen naar de destilleerderij om weer te worden gebruikt, maar we verwijderen ze volledig uit het proces.

Het is een dure beslissing voor ons om te nemen, maar het betekent dat we alleen het puurste hart bottelen en ervoor zorgen dat elke druppel Isle of Harris Gin die we met de wereld delen, alleen het allerbeste van onze distilleerderij bevat.

Het resultaat is een luxueuze, soepele en complexe spirit van superieure kwaliteit, perfect om op zichzelf te nippen, te genieten op ijs of in een klassieke Martini.

MADE BY LOCAL HANDS


WERK VOOR TOEKOMSTIGE GENERATIES

Elke stap van de Isle of Harris Gin-reis wordt ondergebracht bij bekwame lokale handen.

Onze vriend en duiker Lewis Mackenzie is verantwoordelijk voor het beheer van de zeewierbossen onder water waar Sugar Kelp groeit tijdens de warmere maanden.

Een voormalige sint-jakobsschelpduiker, hij kiest nu met de hand de beste goudgroene bladeren van Sugar Kelp om ons te helpen bij het maken van Isle of Harris Gin.

Dit bepalende ingrediënt bij het maken van onze eilandspirit wordt vervolgens voor ons gedroogd door het deskundige team van Hebridean Seaweed Company in het nabijgelegen stadje Stornoway en rechtstreeks naar onze distilleerderij in Tarbert gestuurd.

Hier perfectioneren onze vijf lokale distilleerders en twee stagiaires hun ambacht en gaan elke dag aan het werk om de Isle of Harris Gin te creëren die we kennen en waar we van houden in kleine batches en met traditionele techniek.

Op deze manier houdt het succes van de eerste introductie van onze distilleerderij rechtstreeks verband met het creëren van duurzame werkgelegenheid op het eiland, aangezien er meer banen worden gecreëerd om ons te helpen aan de vraag te voldoen en op zijn beurt de vaak kwetsbare economie van de eilanden te ondersteunen.

We zijn er trots op dat we daarbij een rol voor jonge mensen vinden, waaronder Rebekah Morrison die na het verlaten van school bij ons is gekomen als leerling-distilleerder, waardoor ze haar vak kan leren terwijl ze in haar huis in Harris blijft wonen en werken.

Door elk aspect van ons bedrijf lokaal te houden, genereert Isle of Harris Gin werk en vitale fulltime banen binnen onze gemeenschap, waardoor we de ambities van de distilleerderij kunnen realiseren om ons eiland te helpen overleven en bloeien.

“We zijn er trots op onze Isle of Harris Gin de wereld in te sturen, wetende dat deze het beste van ons eilandhuis bevat. Elke fles helpt onze klanten te verbinden met het eiland Harris.”

Donnie Macleod, Isle of Harris Distiller.

This post is also available in: Engels