Botanicals MET ALS BASIS LOKAAL SUGER KELP WIER

WIJ GEBRUIKEN NEGEN BOTANICALS


SUIKER KELP DEFINITIEERT ONZE MARITIEME GIN

We werken met negen zorgvuldig gekozen ingrediënten, elk met hun eigen individuele kenmerken, en allemaal ingekocht met onze gebruikelijke aandacht voor detail.

Sugar Kelp speelt de hoofdrol en geeft de procedure een complex, maritiem randje en we werken samen met de lokale duiker en zeewierexpert Lewis Mackenzie om dit magische zeewier van onze lokale zeearmen te verzamelen voor een duurzame oogst.

Lewis plukt de goudgroene bladeren uit verborgen onderwaterbossen in de lente met de hand voordat hij ze ter plaatse laat drogen.

Als er geen ‘r’ is in de maand, wordt de kelp overgelaten om te herstellen en te groeien, zodat deze vitale lokale habitat voor zeeleven niet wordt geschaad.

JENEVERBES | CASSIA BARK | KORIANDER ZAAD | ANGELICA WORTEL

Er spelen ook acht andere ingrediënten, die elk tot hun recht komen dankzij onze ‘less is more’ benadering.

We hebben in de eerste plaats de geneugten van de beste jeneverbessen, afkomstig uit Macedonië vanwege hun hoge kwaliteit, die het droge gin-karakter bieden dat we allemaal kennen, met groene tonen van blad en dennen.

Korianderzaad zorgt voor citrus- en kruidenaroma’s, met discrete sinaasappel- en grapefruitwendingen.

Cassia-schors geeft een zachte bitterheid aan de mix, evenals de welkome warmte van kaneel en een zekere mate van gemengde kruiden.

Engelwortel geeft wat zoete bloemige tonen en draagt ​​bij aan de bredere groene grasachtige en kruidige aspecten van onze geest.

BITTERE SINASAPPELSCHIL | STAARTPEPER | ZOETHOUTWORTEL | IRISWORTEL

Bittere sinaasappelschil voegt paradoxaal genoeg zowel bittere als zoete smaken toe en, zoals je zou verwachten, is het erg belangrijk om toe te voegen aan de citrussmaken waar we van houden.

Staartpeper (een Indonesische specerij) geven een peperige smaak met een bijna gemberachtige toon, en dragen ook bij aan de algehele complexiteit.

Zoethoutwortel wordt niet in voldoende hoeveelheden toegevoegd om een ​​directe anijssmaak te geven. In plaats daarvan bouwt het voort op de zoetheid.

Ten slotte brengt Orris-wortel het allemaal samen, verzacht en integreert het de andere plantaardige ingrediënten om een ​​goed afgeronde afdronk van de ongelijksoortige smaken te garanderen.

“Als je de ruimte niet kunt bereiken, dan is het gevoel van vrijheid dat gepaard gaat met duiken naar Sugar Kelp het op één na beste. Het is elke dag een avontuur om de sprong te wagen om hun gouden bladeren te oogsten …”

Lewis Mackenzie, Sugar Kelp Harvester.

This post is also available in: Engels